Thread: Can't Disarm Alarm

Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Enthusiast

    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Maryville, TN, USA
    Posts
    3

    Default Can\'t Disarm Alarm

    Out of the blue my 97 RT/10 auto arms herself...and with the clifford clicker, I can't disarm the (factory)alarm...I open the locked doors from inside...the alarm goes off and car won't start. I disconnected/reconnected the battery connections under hood but that did not do it. How do I make it leave me alone??????????

  2. #2
    VCA Member
    Central North Florida

    Chuck 98 RT/10's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    tampa, fl USA
    Posts
    17,923

    Default Re: Can\'t Disarm Alarm

    Sounds like the alarm needs to be reset.

    Stand in front of the Viper, point the key fob to it and hold both buttons down until the horn blows. About 30 seconds I think.

  3. #3
    Enthusiast

    Join Date
    Oct 2000
    Location
    San Diego, CA. USA
    Posts
    3,410

    Default Re: Can\'t Disarm Alarm

    Sounds like you have an aftermarket alarm on top of your factory alarm. The procedure Chuck talks about requires the factory FOB.

  4. #4
    Enthusiast

    Join Date
    Dec 1997
    Location
    Sunnyvale, CA
    Posts
    3,111

    Default Re: Can\'t Disarm Alarm

    Are the front turn signals blinking? Is the "Alarm Set" blinking?

    It is possible your battery is low. Below 10 Volts alarm sets and won't reset. You can check the battery voltage with a volt-meter at the positive terminal under the hood on the drivers side. Just clip the "+" lead to the positive terminal and the "-" lead to a ground (header bolts, or any bolt attached to the frame works fine).

    Mine died a few weaks ago, it was so dead it didn't blink the turn signals. mine read 9.6 volts. Charged it up, and it ran fine for the entire Regional
    Rendezvous in Dallas.

    Purchasing and installing a Battery Tender is now on my list of "To-Do's".

  5. #5
    Enthusiast

    Join Date
    May 2001
    Location
    Miami, FL USA
    Posts
    364

    Default Re: Can\'t Disarm Alarm

    I've had extensive experience with this problem. How long are you disconnecting the battery for? You need to do it for at least 20 minutes. That always fixes it for me. By the way, most of the times that it happened to me (in fact every time except for once) was at one of the VOI's. I think that other alarm key FOB's confuse my system In other words someone elses remote alarm transmitter is effecting your car. Just my thoughts.

  6. #6
    Enthusiast
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Temecula, CA
    Posts
    603

    Default Re: Can\'t Disarm Alarm

    Since the factory alarm is an integral part of the factory ECM most alarm installers put the factory fob on a relay that the aftermarket alarm clicks. IF the relay is not disabling the factory alarm, the problem you describe would happen. Can you get in touch with the alarm installer that did the clifford? My 97 Had an after market alarm and the factory fob was put under the passenger side of the dash (wired to a relay)

    Good luck, alarm problems really suck....

  7. #7
    VCA Member
    Virginia / Maryland
    Mopar Steve's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Newark DE
    Posts
    2,610

    Default Re: Can\'t Disarm Alarm

    You have a blown fuse under the dash. (fuse box) Part of the fact alarm. It happened to me. Trust me. Check.

  8. #8
    Enthusiast

    Join Date
    Dec 1997
    Location
    Sunnyvale, CA
    Posts
    3,111

    Default Re: Can\'t Disarm Alarm

    Ahhhh.... forgot about this rare one!

  9. #9
    Viper Owner
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Central Virginia
    Posts
    602

    Default Re: Can't Disarm Alarm

    I just pushed the driver side door lock button and now my doors are locked.Key fob does nothing...went and bought new batteries but still nothing.Only way to get in or out is by using the emergency door pull. Sucks big time. Just got it inspected and wanted to ride some. Right now i have u8nhooked the pos terminal and am going to let it sit a while t5hen try it. Storming big time so im outta here!

Similar Threads

  1. Remote disarm not always working
    By cagleman in forum RT/10 and GTS Discussions
    Replies: 4
    Last Post: 11-23-2005, 12:13 AM
  2. Unable to disarm alarm
    By Timmer in forum RT/10 and GTS Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 10-17-2004, 05:40 PM
  3. CAN'T DISARM ALARM
    By RED 93RT in forum RT/10 and GTS Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 10-01-2001, 12:58 AM
  4. Friend's 93 alarm won't disarm
    By George Farris in forum RT/10 and GTS Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 08-31-2001, 08:29 PM
  5. disarm security system
    By Steve-Indy in forum Archive Management
    Replies: 1
    Last Post: 12-17-2000, 12:40 AM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts