Thread: RT/10 Charging System

Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    VCA Member
    Midsouth

    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Orlando, FL. USA
    Posts
    27

    Default RT/10 Charging System

    My 1993 RT/10 is setting the battery light indicating "charging problems". The voltmeter is indicating high volts about 15.5. I have recharged the battery and cleaned the side terminals and still get the alarm intermittently. The voltage slowly goes high and then drops back in the 14 volt range and the battery light goes out.
    Ideas?
    Mickey Craig
    Orlando

  2. #2
    Enthusiast

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    western wisc.
    Posts
    2,577

    Default Re: RT/10 Charging System

    sounds like the voltage reg. is acting up. Don't know if it's in the alternator or the computer. I think it's in the puter,,,, bummer!!!!!

  3. #3
    Viper Owner
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    gillett, pa, usa
    Posts
    939

    Default Re: RT/10 Charging System

    sounds like the voltage reg. is acting up. Don't know if it's in the alternator or the computer. I think it's in the puter,,,, bummer!!!!!
    no its not, count the wires two or three? Mine has three, hince it is regulated internally. I had problems with mine too, rebuilt it and still had problems, the light never came on, but it read 15.5 volts all the time. I put a new battery and cleaned the termals (including the one under the hood) and it it ok now. I think gen2's were regulated by the computer.

  4. #4
    VCA Member
    Midsouth

    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Orlando, FL. USA
    Posts
    27

    Default Re: RT/10 Charging System

    Thanks, cleaned all the terminals and installed a new battery and the problem has gone away!
    Thanks

Similar Threads

  1. A/C Charging Procedure?
    By Ag's'95 in forum RT/10 and GTS Discussions
    Replies: 0
    Last Post: 08-08-2006, 10:16 PM
  2. A/C charging question.
    By Qualitywires.com in forum RT/10 and GTS Discussions
    Replies: 2
    Last Post: 06-13-2004, 12:16 PM
  3. Battery Charging
    By Mopar488 in forum RT/10 and GTS Discussions
    Replies: 7
    Last Post: 05-02-2004, 02:47 PM
  4. Need help with charging problem
    By OLXRAM in forum RT/10 and GTS Discussions
    Replies: 8
    Last Post: 08-28-2003, 10:36 AM
  5. Charging an A/C unit with refrigerant
    By Qualitywires.com in forum Sneaky Pete's Place
    Replies: 2
    Last Post: 04-01-2002, 01:22 AM
Bookmarks
Bookmarks
Posting Permissions
  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts